Mads Schmidt Eriksen

okt - 2015

Dagens duemand

I den lille landsby Mjels bor Mads Schmidt Eriksen på Lusivej. Efter sønnen overtog gården har Mads boet her, men ikke langt fra familiegården. Og Mads har ikke sluppet landsmandslivet hel, han har nu et par rækker vinstokke... men som han siger 2015 det bliver ikke et godt vinår.

I baghaven har Mads sit dueslag, her har han Nederlandske højflyver, Glansduer og Thüringer Snippe. Glansduerne har ikke givet så mange unger som håbet men de andre racer er godt med.Mads har før haft Luchs , men det er nu de andre racer der har overtaget.

 

Torben Bolø og Grethe Pedersen

30/6-2014

Dagens Duemand

Når man kører på Kirkegårdsvej i Gråsten,møder man nogen gange en flok brevduer stryge over husene, men når man først får set efter er der også DK. Parykduer imellem. Følger man deres flyvning ser man at de holder til det lille hus på hjørnet af Kirkegårdsvej og Johs. Kochsvej. 

Her bor Torben Bolø og Grethe Pedersen - sammen med deres mange forskellige dueracer.

Torben fra Svendborg fik allerede fra barnsben Duer på hjernen, Morfaren havde Lærkeduer, og faderen havde Smerler , og som barn havde Torben Dansk Tumlinger , 7 år gammel havde han de første duer på udstilling , 89 + 91 point blev der til.

Som voksen blev der 25 år med Gl.. Hollandsk Tumlinger, og i 1989 kom der Højstjerter på dueslaget, og de har været der lige siden. 2004 kom der osse Dk. Paryk på slaget. Smerler og Tysk Modenser samt lidt brevduer er der osse plads til

2005 flyttede Torben til Gråsten og Grethe flyttede ind året efter. 

 

Børge Meier

feb-2013

Dagens duemand

"Interressen for duer startede da jeg som ung fik en rute som førte mig forbi en duemand. Så når ugebladerne skulle afleveres gik der altid med en afstikker forbi duerne " siger Børge Meier.

Men først da han fik en læreplads som frisør at drømmen om egen dueslag blev til.Sammen med en kammerat blev der bygget et dueslag, og de første duer var af blandet herkomst, senere blev det til Højstjerter som vandt Børges interresse. Men under værnepligten gik der sygdom i besætningen så de fleste af duerne døde.

1971 kom der igen duer på slaget , Blåskælvinget Luchs dennegang og ved første udstilling blev det til 92 point. Hos Helge Petersen fra Kruså blev der købt et par Sortskælvinget Luchs , men efter et par misforståelse hvor Børge slagtede ungduerne på grund af manglende farvetegning, fik Helge ham overbevist at det nok var bedst at bytte parret med 2 par Blåskælvinget Luchs. Og der har været Luchs på slaget siden.

Sønnen Peter fik senere overdraget de Blåskælvinget Luchs , og Børge har nu Rødskælvinget med hvide slagfjer.

Thomas Petersen med Luchs, Sortskælvinget med hvide slfj. samt Blå med bånd og farvet slfj.

Marts - 2013

Dagens duemand

Når man kører fra Rinkenæs til Dalsgård og fortsætter ligeud kommer man til et husmandsted tæt ved Flensborg fjord, her bor Thomas & Esther Petersen.

For 50 år siden fik den ældste søn nogle månedsduer forærende , det blev hurtigt mange flere efter den første sommer. Så fik Thomas besøg af smeden fra Hønsnap som syntes at det var bedre at han fik nogle ordentlige duer at se på i stedet for den blandet forsamling han havde der.Det blev starten på Luchs duer og det har Thomas haft lige siden.

På slaget er der Sortskælvinget med hvide slagfjer, samt Blå med bånd og farvet slagfjer.

På de 7 tønder land har der altid været plads til dyr , foruden duer har Thomas haft fasaner, papegøjer, parakitter, kalkuner, gæs, høns og svin.